Kihívást keresel? Unod a hétköznapokat? Különleges képességeddel kitűnnél a tömegből?

Jogosítványa ma már bárkinek lehet, de hány barátod PILÓTA? Szeretnéd érezni az igazi szabadság semmihez nem fogható érzését? A képzés mellé grátisz adjuk a szuper csapatot, új barátokat, legendás reptéri bulikat és persze olyan élményeket amikről csak álmodtál. A vitorlázórepülés a repülés királynője. Olyan látványban, olyan szabadságérzésben lesz részed, ami minden álmodnál csodálatosabb!

Általános tudnivalók

Az elméleti képzés decembertől márciusig tart. Az elméleti képzés során több témát is érintünk, amely elengedhetetlen egy vitorlázórepülő pilóta számára. Ilyen pl.: aerodinamika, szerkezettan, műszertan, és így tovább.

Az elméleti képzésért nem számítunk fel díjat!

A gyakorlati repülés 3 szakaszból áll. Márciustól, amennyiben az időjárás engedi, hétvégente szervezünk üzemnapokat. A repülésre a Miskolci Repülőtéren kerül sor. A felszállások csörlésből történnek, ami azt jelenti, hogy egy aggregátor segítségével juttatjuk magasba a repülőgépet. Van lehetőség vontatásos kiképzésre is. Ez a képzés költségesebb, de sokkal gyorsabb és rugalmasabb.

Az első szakasz a “B” vizsgáig oktatóval történő repüléseket foglal magában. Ez kb. 55 felszállást jelent, amelyben a repülőgép vezetésére és a közben felmerülő vészhelyzetetek megoldásának oktatására fektetjük a hangsúlyt.

Ezt követően megszerezhető a “B” vizsga. Ez 5 egyedüli iskolakört jelent. Az eddig megszerzett tudás már elegendő ahhoz, hogy a növendék önállóan, nyugodt időjárási körülmények között, biztonságosan végrehajtsa a repüléseket.

A második szakasz a “B” és “C” vizsga közötti rész. Itt részben önállóan, részben oktatóval repülnek a növendékek. Itt már a vitorlázórepülés alapelemeire fektetjük a hangsúlyt. Ilyen pl. a termikelés.

Egy átlagos iskolakör kb. 5-6 perc. A “C” vizsga megszerzéséhez már minimum 10 percet kell a növendéknek a levegőben töltenie.

Várható költségek:

  • Itt már egy sokkal kedvezőbb tarifával repülhetsz. 

A harmadik szakasz az úgynevezett középfokos oktatás, a “C” és a “D” vizsga közötti szakasz. Itt már hosszabb repüléseket kell teljesítenie a növendékeknek. Először oktatóval, majd önállóan. (30 perc, 1 óra, 3 óra). Általában itt történik az ún. vontatásos képzés, ahol megtanítjuk, hogyan kell egy motoros repülőgép segítségével felvontatni egy vitorlázógépet.

Ezek után a növendéknek a Légügyi Hatóságnál elméleti és gyakorlati vizsgát kell tennie.

Így válik a növendékből pilóta! De ne hidd, hogy ezzel vége! Itt kezdődik a nagybetűs VITORLÁZÓREPÜLÉS!

A “D” vizsga teljesítéséhez már legalább 5 órát kell a levegőben töltened, minimum 1000m magasságnyerés kell és repülnöd kell  egy minimum 50 km hosszúságú távot! Ez után már Ezüstkoszorús pilóta leszel!

A későbbiekben megszerezhető az Arany – és Gyémántkoszorú. Majd távolsági diplomák amelyek már minimum 750km-es távrepülést takarnak! Ezek közben pedig belekóstolhatsz milyen egy vitorlázórepülő verseny!

Izgalmas ugye?

Jelentkezés

A 2018-as képzésünk kezdetét vette! Amennyiben még szeretnél csatlakozni, keress minket a pilotakepzes@lhmc.hu címen.

Képzést ajándékba!

Amennyiben ajándékba szeretnél képzést vásárolni arra is van lehetőség! Teljes képzés vagy ajándékutalvány is választható.
Bővebb információ a pilotakepzes@lhmc.hu címen kérhető.