Borsod Megyei Repülő Klub

A Borsod Megyei Repülő Klub 80 éve aktívan működő sportegyesület, melyben megtalálható szinte az összes repülési szakág.

Klubunk legfőbb feladata az utánpótlás nevelés, és a sportág minél szélesebb körben való népszerűsítése. Évről évre megszervezzük a kezdő pilóta tanfolyamunkat, hogy az utánpótlást folyamatosan biztosítani tudjuk és életben tartsuk e nagy múltú klubot.

Ennek az oldalnak a célja, hogy a képzéseinkről, sportolási lehetőségekről, sétarepülésről adjunk egy áttekinthető képet azoknak, akiket igazán érdekel a repülés.

Felkészült oktatóinkkal, kiváló műszaki állapotú sporteszközeinkkel, gyönyörű környezetben várunk minden repülni vágyó leendő pilótát és utast!

Minden évben megrendezzük a nagy népszerűségnek örvendő már tradicionálisnak mondható repülőtéri gyereknapot, amikor minden kilátogató vendégünk kipróbálhatja a repülés egyedülállóan csodálatos élményét!

A repülőterünkön a klub áprilistól – októberig minden hétvégén, reggel 9 órától szervezett üzemnapokat tart, ahol sportrepülőink gyakorló és teljesítményrepüléseket végeznek, leendő pilótáink pedig folyamatos képzéseken vesznek részt, hogy szakszolgálati engedélyük megszerzése után teljes értékű pilótává válhassanak és klubunk közösségét színesíthessék.

A repülőklub szakosztályai

Vitorlázórepülő
szakosztály

Motoros könnyűrepülő szakosztály

Veterán
szakosztály

Közérdekű információk

A repülőklub vezetősége

Elnök
Bistei Viktor
elnok@lhmc.hu
Titkár
Ötvös Béla
titkar@lhmc.hu
Repülőtérvezető
Bodnár József
repolotervezeto@lhmc.hu