Túrarepülés

A rohanó világunkban az idő meghatározó tényező, de ebben is a szabadidő az amiből talán egyre kevesebb van mindannyiunknak. Szeretnénk a legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb élményt átélni, megnézni. Megnyújtani az áthidalható távolságokat, és lerövidíteni az időt. Sokszor lehetetlen és kemény feladat.

A Borsod Megyei Repülő Klub túrarepüléseivel lehetőséget kínálunk arra, hogy felfedezze a régió és az ország vadregényes tájait. Pilótáink segítségével tervezze meg saját útvonalát, és repülje le azt. Óránként több mint 200 km/h sebességgel haladva eltörpülnek a távolságok, és parányivá zsugorodnak a hosszabb útvonalak is.

Egy órás repülés alatt annyi látnivalót látogathat meg amire egy földi túra során egy egész nap is kevés lehet. Vegyen elő egy térképet és jelölje meg a látnivalókat, a többit ránk bízhatja…

Túraajánlatok

1. útvonal

Miskolc – Edelény – Gibárt – Boldogkőváralja – Miskolc  (rep.idő: kb. 45-55 perc)

A program rövid leírása:

Találkozás a  miskolci repülőtéren. A repülőgép rövid bemutatása, az útvonal ismertetése az útvonalon található nevezetességekről készített információs anyagok kiosztása. Elhelyezkedés a fedélzeten, felszállás. A repülőtér légterének elhagyása után folyamatos emelkedéssel elérjük az útvonalmagasságunkat  ( kb. 600 m). Északi irányon repülünk a Boldva folyó völgyében. Parányi falvak fölött haladunk, nyugatra látszik a régió két ipari központja Sajószentpéter. és Kazincbarcika Tiszta idő esetén északon már kirajzolódnak az Alacsony ill. a Magas Tátra csúcsai. Pár perc és már láthatjuk a vidék egyik központját Edelényt.

Már messziről megismerjük az ország egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastély együttesét a L’Hullier- Coburg kastély. A gyönyörű, impozáns műemlék és a rendezett park igazi „csemege” az idelátogató turisták számára. Magunk mögött hagyva a települést keleti irányba fordulunk ás a Zemplén felé vesszük utunkat. Először hazánk első között épült vízierőművét érintjük Gibárton, majd a Boldogkő vára következik. A közel 800 éves műemlék a levegőből egy csodálatos látvány, és kitűnő téma fotósok számára. Gyönyörködhetünk a Zemplén csodálatos látványában és színeiben. Délkeletre tekintve kiválóan látszik a tokaji hegy tetején az adótoronnyal. Búcsút intünk a hegyvidéknek és néhány perces repülés után visszatérünk a miskolci repülőtérre.

 

2. útvonal

Miskolc – Lillafüred – Eger –Tisza tó – Miskolc   (rep.idő: kb. 65-75 perc)

A program rövid leírása:

Találkozás a  miskolci repülőtéren. A repülőgép rövid bemutatása, az útvonal ismertetése az útvonalon található nevezetességekről készített információs anyagok kiosztása. Elhelyezkedés a fedélzeten, felszállás. A repülőtér légterének elhagyása után folyamatos emelkedéssel elérjük az utvonalmagasságunkat  (kb. 600 m). Nyugati irányba haladva egy szűk völgybe pillantjuk meg a  lillafüredi Palotaszálló épületét. A gyönyörű környezet és  a csodálatos, díszes palota egy egyedi egységet képez. Ezt a páratlan látványt fokozza a Hámori tó közel két kilométer hosszú vízfelülete. A további repüléshez szükséges biztonságos magasság (kb. 1500 m) eléréséig folyamatosan  emelkedünk majd.

A bükk-fennsík hamisítatlan panorámája minden „légitúristát” lenyűgöz garantáltan. Északi irányban kiválóan látszik akár a Magas – Tátra hegyvonulata is. A Bükk legmagasabb pontjának (Istálóskő 944 m) elhagyása után megkezdjük a süllyedést és észak felől közelítjük meg Eger városát. Messziről feltűnik a város nevezetessége az egri vár. A folyamatos rekonstrukciókon átesett műemlék méltán lett „zarándokhely” a turisták körében. A hangulatos belváros megtekintését követően déli irányba fordulunk, majd a népszerű fürdőhelyeket érintve (Egerszalók , Demjén) haladunk tovább. Nyugatra jól látható a Mátra jellegzetes vonala, de tiszta időben még a Budai – hegyek is. Gépünk orra előtt feltűnik a régió legnagyobb természetes tava a Tisza tóSarud közelében érjük el ezt a gyönyörű „természeti csodát” és egy óriási kört teszünk fölötte. Fentről megszemlélhetjük a tó egyedi növény és madárvilágát. Északkeleti irányba fordulva hagyjuk el ezt szép természetvédelmi övezetet és „matyóország fővárosa” (Mezőkövesd) majd a bükkábrányi külszini fejtést érintve folytatjuk a repülést. Számos kisebb- nagyobb tó (nyéki-,mályi- ,kistokaji) fölött átrepülve érjük el végcélunk a miskolci repülőteret.

 

3. útvonal

Miskolc – Lillafüred – Nyékládháza – Mályi – Kistokaj – Miskolc  (rep. idő: kb.35-45 perc)

A program rövid leírása:

Találkozás a  miskolci repülőtéren. A repülőgép rövid bemutatása, az útvonal ismertetése az útvonalon található nevezetességekről készített információs anyagok kiosztása. Elhelyezkedés a fedélzeten, felszállás. A repülőtér légterének elhagyása után folyamatos emelkedéssel elérjük az útvonalmagasságunkat  (kb. 600 m). Nyugati irányba haladva egy szűk völgybe pillantjuk meg a  lillafüredi Palotaszálló épületét. A gyönyörű környezet és  a csodálatos, díszes palota egy egyedi egységet képez. Ezt a páratlan látványt fokozza a Hámori tó közel két kilométer hosszú vízfelülete. Délkeleti irányba fordulva a Diósgyőri vár és Miskolc-Tapolca érintésével repülünk a várostól délre található tavak irányába. A nyári kánikulában a vízisportoknak és horgászatnak otthont adó vizek  csodálatos látványt nyújtanak a levegőből. Keletre a Tokaji hegy sziluettjét, míg északra a Magas-Tátra csúcsait vehetjük szemügyre. A nyugati horizonton a Mátra hamisítatlan körvonalai uralják a tájat. Az égi sétánkat a várost déli irányból közelítve fejezzük be a miskolci repülőtéren.

 

4. útvonal

Miskolc – Lázbérci-tó – Szilvásvárad–Lillafüred – Miskolc   (rep.idő: kb. 40-50 perc)

A program rövid leírása:

Találkozás a  miskolci repülőtéren. A repülőgép rövid bemutatása, az útvonal ismertetése az útvonalon található nevezetességekről készített információs anyagok kiosztása. Elhelyezkedés a fedélzeten, felszállás. A repülőtér légterének elhagyása után folyamatos emelkedéssel elérjük az utvonalmagasságunkat  (kb. 600 m).Nyugati irányba haladva parányi falvak fölött haladunk, északra látszik a régió két ipari központja Sajószentpéter. és Kazincbarcika Tiszta idő esetén  már kirajzolódnak az Alacsony ill. a Magas Tátra csúcsai. Pár perc és már láthatjuk is első fordulópontunkat a Lázbérci tavat. A tó és környéke szinte mindig elvarázsolja az “égi vándorokat “. Ez a helyszin egy igazi ” fotós téma” ezért itt készülnek a tökéletes tájképek. Folytatva utunkat rövid repülés után érkezünk a “Szalajka kapujába ” Szilvásváradra. A Szalajka völgy nemcsak a földről hanem a levegőből is igazi élményt nyújt . A völgyben kanyargó patak , a Pisztrángos-tavak taglalják a vadregényes tájat. Az igazi felfedezők láthatják a Fátyol-vízesést ill. a Milleneumi-kilátót. A hazavezető út előtt felemelkedünk 1200 m-es magasságra ,hogy a magasabban fekvő gerinceket biztonságban átrepülhessük. Jobb oldalt egy  szűk völgybe pillantjuk meg a  lillafüredi Palotaszálló épületét. A gyönyörű környezet és  a csodálatos, díszes palota egy egyedi egységet képez. Ezt a páratlan látványt fokozza a Hámori tó közel két kilométer hosszú vízfelülete. A repülésünket  a várost nyugati irányból közelítve fejezzük be a miskolci repülőtéren.

 

5. útvonal

Miskolc – Boldogkőváralja – Tokaj – Tiszadob -Miskolc  (rep.idő: kb. 65-75 perc)

A program rövid leírása:

Találkozás a  miskolci repülőtéren. A repülőgép rövid bemutatása, az útvonal ismertetése az útvonalon található nevezetességekről készített információs anyagok kiosztása. Elhelyezkedés a fedélzeten, felszállás. A repülőtér légterének elhagyása után folyamatos emelkedéssel elérjük az útvonalmagasságunkat  ( kb. 600 m). Északkeleti irányba repülve érjük el a régió egyik meghatározó folyóját a Hernádot , előttünk lassan feltűnik majd a Boldogkő vára . A közel 800 éves műemlék a levegőből egy csodálatos látvány, és kitűnő téma fotósok számára. Gyönyörködhetünk a Zemplén varázslatos  látványában és színeiben. Tovább indulunk következő célpontunk felé , közben megszemlélhetjük az alattunk elterülő gerincek sajátos rajzolatait. Rövid repülés után már tisztán látszik a Kopasz-hegy gigantikus alakja , és feltűnik a Bodrog ill. a Tisza vonulata is. A két folyó egyesülésénél talájuk a ” Tokaji borok hazáját ” Tokajt. A hegyet megkerülve indulunk tovább a Tisza medrét követve. Északra látszik a régió gazdasági központja Szerencs ,és távolabb az Alacsony-Tátra csúcsai is. Pár perc és megpillanthatjuk a szép parkban megbúvó felújított Andrássy kastélyt A műemlék megtekintését követően hazefelé indulunk és keleti irányból közelítve fejezzük be az útvonalunkat a miskolci repülőtéren.

 

A felsorolt útvonalak csak  kiragadott példák a régió, páratlan, természeti szépségei és turisztikai látnivalói közül.

Tájékozódjon a lehetőségekről és a „kiszemelt célpontok” listáját juttassa el hozzánk. A Borsod Megyei Repülő Klub pilótái megtervezik és ismertetik Önnel a leggazdaságosabban lerepülhető útvonalakat. Bízzon pilótáink felkészültségében, és fogadja el segítségünket, hogy részese lehessen egy feledhetetlen utazásban Magyarország légterében.

Ön megálmodja, és mi segítünk valóra váltani…

Ne feledje: …nálunk az ég a cél!

Árak: Cessna 172: pilóta + 3 fő utas: 1500 Ft / perc

További információ és jelentkezés:

+36 30 943 1653

vagy emailben

A szolgáltatások a Miskolci Repülőtéren vehetők igénybe, előzetes egyeztetés alapján!